Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 28 februari 2015

BEVERLY HILLS 90210: NOTITIEBLOK

Ik heb het al wel vaker gezegd, maar ik vind het nog steeds de meest logische merchandise van een TV-serie als Beverly Hills 90210 die zich afspeelt op een middelbare school: Schoolartikelen, zoals onderstaande notitieblok (A-4 formaat), hoewel dat uiteraard ook in een andere hoedanigheid te gebruiken is. Met dank aan Peter Oosterman.

vrijdag 27 februari 2015

IN MEMORIAM: LEONARD NIMOY (1931-2015)

Vandaag, 27 februari 2015, is in Bel Air, Los Angeles overleden, de acteur, regisseur en zanger Leonard Nimoy. Nimoy werd geboren in 1931 in Boston als zoon van Oekraïens Joodse immigranten. Hoewel hij al op jonge leeftijd in het theater stond, maakte hij zijn debuut in Hollywood pas op 20 jarige leeftijd in 1951. De volgende 15 jaar zal Nimoy gastspeler zijn in veel bekende series, meestal maar één aflevering. Ik noem enkele voor mij bekende series: Dragnet, Colt 45, M-Squad, Bonanza, Rawhide, Twilight Zone, Cain's Hundred, The Untouchables, Perry Mason, Dr. Kildare, The Outer Limits, The Man fron U.N.C.L.E., The Virginian, Daniel Boone, Gunsmoke, Get Smart (16 van bijna 70 series!). De aanhouder wint is een gezegde dat zeker opgaat voor Leonard Nimoy, want zijn rol als Mr. Spock in de serie Star Trek (1966-1969) zal een van de meest iconische worden uit de Amerikaanse televisie (en ook film)geschiedenis.

Behalve in de televisieserie, zal hij de rol van Spock prolongeren in maar liefst zes bioscoopfilms, waarvan hij er drie regisseert en in talloze variaties en afgeleiden.


Na beëindiging van Star Trek in 1969 stapte Nimoy over naar een andere cultserie Mission: Impossible. Beide series werden gemaakt voor Desilu Productions, de productiefirma van Lucille Ball en haar echtgenoot Desi Arnez, in dezelfde studio's. Toen Martin Landau en Barbara Bain de serie verlieten vanwege een salariskwestie, kon Nimoy plaats nemen in het vaste team als Paris (1969-1971). Rond deze tijd zingt Nimoy enkele langspeelplaten vol, deels met op Spock gebaseerde teksten. Op Youtube is hiervan veel te vinden. Hieronder alvast een voorbeeld.


Tot slot is het nog de moeite waard om te vermelden dat Nimoy twee auto-biografiën schreef met de opvallende titels 'I am not Spock' (1977) en 'I am Spock' (1995). Leonard Nimoy is 83 jaar geworden.

Wil je meer lezen over Leonard Nimoy, ga dan naar Wikipedia.

BONANZA POSTER

Een pagina grote poster uit het jaren 60 tijdschrift TV 2000. Op de foto staat Lorne Green als Ben Cartwright.

donderdag 26 februari 2015

dinsdag 24 februari 2015

STITCH BEKER

Echt veel merchandise kom je niet tegen (zeker niet tweedehands) van de originele Disney film Lilo and Stitch (2002). Des te opvallender is deze 15cm hoge drinkbeker met klep.
Het ding is deels van metaal, deels van kunststof en geschilt voor de vaatwasser en magnetron.

Er wordt nergens een jaar van produktie vermeld, maar dat is in elk geval in de jaren 00, vermoedelijk zelfs uit het jaar dat de film uitkwam, dus 2002.

zondag 22 februari 2015

KNUFFI BADESANFT

Over deze licht erotische verpakking en haar merk is niets terug te vinden op het internet. Heel vreemd.

zaterdag 21 februari 2015

BEVERLY HILLS 90210 73: MULTOMAP

Ik heb het al wel vaker gezegd, maar ik vind het nog steeds de meest logische merchandise van een TV-serie als Beverly Hills 90210 die zich afspeelt op een middelbare school: Schoolartikelen, zoals onderstaande multomap.
Met dank aan Peter Oosterman.

donderdag 19 februari 2015

woensdag 18 februari 2015

SCI-FI ART

Op zich ben ik niet echt een fan van Science Fiction, maar als het gaat om illustraties in dat genre uit de jaren 40 tot 60, dan ben ik ik toch wel enigszins verkocht. Dus toen ik enige tijd geleden dit setje zag, hoefde ik niet heel erg lang na te denken.
De box meet 15,5x15,5cm en als je het opent, krijg je het volgende.
Links zit een vierkante pocket (144 p.) waarin aan de hand van veel afbeeldingen de geschiedenis wordt verhaald van de Sci-Fi Art. Het is geschreven door Steve Holland.
In het rechtse deel zit een stapeltje van vijf magneetbladen, met daarop verschillende mslagen van oude sci-fi tijdschriften. De verschillende covers zijn afzonderlijke magneten. 17 in totaal.
De set is door de Engelse uitgever Ilex in 2011 op de markt gebracht.

maandag 16 februari 2015

FABELTJESKRANT STEREOGRAM

Ach, het is geen unieke kijk in onze Nederlandse TV historie, maar je ziet het toch weer niet elke dag, deze komplete stereogramset van de Fabeltjeskrant.
Stereogram is een samenvoeging van stereo kijken en grammofoonplaat.
Met andere woorden, deze doos (19x29cm) bevat twee singels en twee erbij horende viewmasterschijfjes met kijker.
Het eerste plaatje is rood en bevat aan elke kant een hoorspel.

De tweede singel is blauw en bevat eveneens aan beide zijde een kort hoorspel.


Terwijl je naar het hoorspel luistert, kun je via de kijker en de meegeleverde fotoschijfjes 3D foto's bekijken die de verhalen illustreren.

De set is vermoedelijk in 1969 op de markt gebracht. Produktiebedrijf is de C.P.Hafkamp Organisatie (?)

zondag 15 februari 2015

LOURDES 89: BERNADETTE EN MARIA

Dit is denk ik mijn kleinste Lourdesgroep (slechts 5cm, zonder plastic sokkel), gemaakt van metaal. Ondanks het kleine formaat aardig gedetailleerd weergegeven. In de plastic sokkel bevindt zich een ketting, die verder geen verbinding heeft met Lourdes. Zoals meestal ontbreken ook hier productiejaar en uitgever.

zaterdag 14 februari 2015

BEVERLY HILLS 90210 72: LUNCHKOFFERTJE

De titel zegt alles al.
Met dank aan Peter Oosterman

vrijdag 13 februari 2015

WOMBLES 8: PUZZEL 4

Vandaag een aanvulling op eerdere publikaties binnen HET Verzameloord. Een nieuwe puzzel van de Wombles, de vierde in de reeks. Zie voor de andere drie HIER.
De dozen (uitgebracht in 1993) zijn nog steeds enorm (43x26cm en 8cm hoog) waardoor 4 van deze uitgaven een aardige stapel gaan vormen en een behoorlijke ruimte in beslag nemen. Maar goed. Op naar de laatste twee!

zaterdag 7 februari 2015

BEVERLY HILLS 90210 71: KUSSEN

Van TV-series komen niet alleen boeken en speelgoed op de markt. Ook bijvoorbeeld kussens. Niet zozeer om op te slapen, maar om op de bank te leggen. Deze kussen van Beverly Hills (34x23cm) heeft aan beide zijde een andere afbeelding. Ik heb geen idee of er ook nog kussens bestaan met de andere hoofdrolspelers. Er wordt nergens een produktiejaar vermeld.

donderdag 5 februari 2015

dinsdag 3 februari 2015

DISNEY DINSDAG: SPAARBLIK





In tegenstelling tot de bierpul van twee weken is het object van vandaag uitermate passend bij de hoofdfiguur Dagobert Duck. Het betreft een metalen spaarpot in de vorm van een kist, maar dan wel een vreemde. De gleuf bevindt zich eigenlijk aan de zijkant van de kist, maar als je let op de 'pootjes' en de stand van de afbeeldingen is het de bovenkant. Het deksel gaat open als een deur, maar dan vallen de munten er natuurlijk snel uit. Je moet hem dan dus wel op zijn kant leggen. Vreemde keuzes. Desalniettemin is dit blikken geval een geinig ding. De afbeeldingen (ik denk van Italiaanse afkomst) zijn gezellig en deels in reliëf, wat een extra diepte geeft aan de voorstellingen. Leuke aanwinst voor mijn collectie.

Er wordt niet vermeld van jaar of land, alleen dat het (opvallend) is uitgebracht door Royco, ik neem aan van de soepen. Het blik meet 16x10,5x7,5cm. In een reactie beweert een anonieme bezoeker dat het blik dateert uit 1960. Voorlopig houd ik dit jaar maar aan.