Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 3 januari 2013

GERRY ANDERSON 1/24: TWIZZLE (1957-1958)

Op Tweede Kerstdag 2012 overleed televisieproducent Gerry Anderson op 83 jarige leeftijd. Ondanks zijn grote oeuvre was/is hij in Nederland eigenlijk alleen bekend als maker van de legendarische poppenserie The Thunderbirds. Reden voor HET Verzameloord om daar verandering in te brengen. Wekelijks (elke donderdag om 17.00u) aandacht voor de omvangrijke loopbaan van deze Engelse televisiemaker.

Vandaag deel 1: The Adventures of Twizzle (1957-1958)



AP Films/Banty Books/Associated Rediffusion - 1957/58
52 afleveringen van 10 minuten

Producent: Roberta Leigh
Regisseur: Gerry Anderson
Camera: Arthur Provis
Art Director: Reginald E. Hill
Muziek: Leslie Clair
Teksten: Roberta Leigh
Muziek gearrangeerd en gedirigeerd door Barry Gray

Stemmen:
Nancy Nevinson (Twizzle)
Denise Bryer (alle andere stemmen)




The Adventures of Twizzle (of gewoon Twizzle) is de allereerste tv-show, geproduceerd door AP Films en specifiek Gerry Anderson , na te zijn benaderd door de auteur Roberta Leigh (die ook co-produceerde) en haar collega Suzanne Warner. Bronnen variëren over wie de serie regisseerde. In aanvulling op zijn productie taken, regisseerde Anderson ook, terwijl Arthur Provis , founding partner van Anderson , de camera hanteerde. De muziek voor de liedjes werd geschreven door Leslie Clair, (pseudoniem voor Leslie Solley). De muziek werd gearrangeerd door Barry Gray , art direction door Reg Hill en de speciale effecten (in het begin grotendeels landschap schilderen) door Derek Meddings, montage door David Elliott en techniek/licht door John Read, die allen lange tijd vaste medewerkers zouden worden in de Anderson-stal. Twizzle en alle poppen uit de 52 afleveringen werden gemaakt door Joy Laurey. Er waren twee Twizzle poppen: een Twizzle marionet voor conventionele opnamen en een voor de stuntshots waarbij Twizzle's armen en benen langer worden.

Twizzle is een pop met de mogelijkheid zijn armen en benen te verlengen (of "twizzle") en draagt een feeënmuts. Hij heeft een kat als metgezel met de naam "Footso". Hoewel een jongen, werd zijn stem ingesproken door een vrouw, Nancy Nevinson die ook verteller was. Denise Bryer deed Footso en de andere stemmen.

De serie volgt zijn avonturen, waarbij hij veelvuldig gebruik maakt van zijn speciale gaves om uit de problemen te komen. In totaal werden 52 afleveringen gemaakt in zwart-wit, maar alleen de eerste, Twizzle en Footso, is bewaard gebleven. Deze verscheen op DVD als een extra op de box-set van de complete serie van Space Patrol, uitgebracht in 2003.
Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Adventures_of_Twizzle

Barry Gray - The Twizzle Song

Tot slot een komplete aflevering van deze serie: Twizzle and Footso.


Volgende week: Torchy The Battery Boy (1958-1959)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten