Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 6 oktober 2012

BEVERLY HILLS 90210 17: POCKETS

Als in Amerika een TV-serie sukses heeft, komt er snel van alles uit op het gebied van merchandise, om het sukses van de serie te ondersteunen en uiteraard om er meer (geldelijk) uit te halen. Zo is er een reeks pockets (10,5x17cm) uitgekomen, gebaseerd op de verhalen uit de serie. Die zijn in het Nederlands vertaald en ook hier uitgebracht.
Deel 1 t/m 7 is uitgegeven door La Rivière & Voorhoeve, deel 8 t/m 11 door Centerboek. De vertalingen zijn uitgevoerd door Paul Lensink jr (nrs 1, 2, 3 en 5) en Chantalle Dupont (nrs 4, 6-11). Het logo op elke kaft is in reliëfdruk en elk boekje bevat een middenkatern van 8 pagina's met zwart-wit foto's.
In Amerika zijn de boekjes uitgekomen in 1991. In Nederland gebeurde dat in 1992 en 1993, afhankelijk van de druk, want die is tot minstens 3 opgelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten