Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 12 april 2011

GOOFY ALS LEONARDO

Goofy werd als tekenfilmfiguurtje al ingezet voor educatieve filmpjes, of het nu ging over opvoeden, slapen of de Olympische Spelen, Goofy filmpjes hadden bijna altijd iets belerends. Zo ook dit boek, of eigenlijk reeks boeken zoals bleek na een zoektocht op Internet. Het betreft deel 1 uit de serie 'met Goofy de geschiedenis in', handelend over Leonardo da Vinci. De andere zes delen gaan over Columbus, Beethoven, Toetankamon, Frankenstein, Odysseus en koning Arthur. Behalve dan deel 1 heb ik de andere zes nog nooit in handen gehad.

Overigens blijkt het oorspronkelijk een Duitse reeks te zijn onder de serienaam "Eine komische Historie". Hierin verschenen 30 boeken. Kennelijk liep de serie in Nederland niet zo goed. De oorspronkelijke uitgave van dit boek (met een andere voorkant) dateert uit 1977, de Nederlandse versie is uit 1979 en is een uitgave van Oberon BV in Haarlem.

Historie met een knipoog, zoals blijkt uit onderstaand fragment waarin Klarabella Koe poseert als La Gioconda, beter bekend als Mona Lisa.

1 opmerking: