Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 31 januari 2011

JOHN BARRY (1933-2011)

Vannacht is onverwacht filmcomponist John Barry overleden aan een hartstilstand. Hij was in november 77 jaar geworden. Barry is vooral bekend vanwege zijn muziek voor maar liefst 11 James Bond films, maar kenners zullen hem zeker blijven herinneren voor sterke scores als Lion in Winter, Born Free, Midnight Cowboy en The Last Valley, en voor de nooit commercieel uitgebrachte muziek voor The Gathering. Ook schreef hij titelthema's voor televisieseries, waaronder The Persuaders (De Versierders) en Orson Welles Great Mysteries.
Bekend bij veertigers is zijn muziekje voor de Sunsilk reclame. Met John Barry is de laatste grote klassieke filmmuziekcomponist overleden.











Een Sunsilk reclame uit 1967. (Detail: de voice-over is van John Carson - niet te verwarren met TV presentator Johnny Carson - bekend uit de Hammerfilms Captain Kronos, Plague of the Zombies en Taste the Blood of Dracula)


Begin- en eindthema van The Persuaders.



Beginthema van Orson Welles' Great Mysteries (Spaanse versie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten