Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 21 december 2010

DISNEYDINSDAG: A CHRISTMAS CAROL

Vandaag Gouden Boekje nr. D84 uit 1960. Voor zover mij bekend, is deze uitgave zowat in alle landen uitgegeven, behalve in Nederland. Het verhaal is hier voor het eerst gedrukt in 1989, in de Donald Duck, in twee delen.

De tekeningen van deze Christmas Carol (behalve de voorkant! Barks had er Dagobert gepland, maar de studio wilde op het laatste moment toch liever Donald. Dat heeft iemand dus even gedaan) zijn van Carl Barks. de inkleuring is van Norman McGary.
Ik heb gekozen om een tekstloze variant weer te geven. Het gaat hier om de tekeningen en het verhaal is zo bekend, dat iedereen dat wel in kan vullen. (De kreatieven onder ons kunnen er hun eigen teksten bij schrijven.) Dat geldt dus ook voor de omslag.

De titelpagina is het origineel (geplukt van het internet, waar er 5.000 Euro voor wordt gevraagd).
Voor de rest zou ik zeggen, geniet van deze sfeervolle versie van de Christmas Carol.















Dit is de enige originele pentekening van Carl Barks (van dit verhaal) die bewaard is gebleven.









1 opmerking: