Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 5 juni 2010

OPERATION SKILL GAME

Bij wat opruimwerkzaamheden kwam ik dit bekende spel tegen van spellenfabrikant Milton Bradley (MB), maar niet in de normale formaat doos. Het is een sleutelhanger en de 'doos' meet in dit geval slechts 7x4,5cm.













Het deksel is opklapbaar (niet los te nemen!) en eronder komt een zeer verkleinde versie vandaan van het originele spel, inklusief pincet en zoemer als je het fout doet. Een verschil is dat deze versie slechts 4 ingewanden heeft tegenover 12 bij zijn grote broer.




Deze kleine versie is uitgebracht in 1998, maar MB produceert het spel al sinds 1965. Het is nooit meer van de markt weggeweest en in de loop der jaren verpakt in verschillende dozen. Tot op de dag van vandaag is het spel nog te koop.







Het operatie-spel is in Amerika (maar ook in de rest van de wereld) zelfs zo populair dat vele varianten zijn uitgegeven zoals deze versie van De Hulk...


Spongebob Squarepants...

Spiderman...
Simpsons...
Shrek...

Toy Story en zelfs een min of meer serieuze TV-serie als Dr.Who...









In Nederland is het spel bekend onder de naam Dr. Bibber en nog altijd te koop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten